Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: maj 2018

Rad One LTD („nas”, „my” lub „nasz”) prowadzi witrynę https://pl.intelligentlabs.org („Serwis”).

Ta strona informuje o naszych zasadach dotyczących gromadzenia, wykorzystywania i ujawniania danych osobowych podczas korzystania z naszego Serwisu w zgodzie z Ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych z maja 2018 (GDPR).

Nie będziemy wykorzystywać ani udostępniać Twoich informacji nikomu, z wyjątkiem przypadków opisanych w niniejszej Polityce prywatności.

Używamy Twoich danych osobowych do świadczenia i ulepszania Serwisu. Korzystając z Serwisu, wyrażasz zgodę na gromadzenie i wykorzystywanie informacji zgodnie z niniejszymi zasadami. O ile nie określono inaczej w niniejszej Polityce prywatności, warunki wyszczególnione w tym dokumencie mają takie samo znaczenie, jak w naszych Warunkach, dostępnych na stronie http://pl.intelligentlabs.org.

Gromadzenie i wykorzystanie informacji

Podczas korzystania z naszego Serwisu możemy poprosić Cię o przekazanie nam pewnych danych osobowych, które mogą zostać wykorzystane do skontaktowania się z Tobą lub do Twojej identyfikacji. Dane osobowe mogą obejmować między innymi Twój adres e-mail, imię i nazwisko, numer telefonu, adres pocztowy („Dane osobowe”).

Dane dziennika

Możemy również gromadzić informacje wysyłane przez przeglądarkę za każdym razem, gdy odwiedzasz nasz Serwis („Dane dziennika”). Te dane dziennika mogą zawierać informacje, takie jak adres IP komputera, typ przeglądarki, wersja przeglądarki, strony naszego Serwisu, które odwiedzasz, czas i datę wizyty, czas spędzony na tych stronach i inne statystyki.

Ponadto możemy korzystać z usług stron trzecich, takich jak Google Analytics, które zbierają, monitorują i analizują tego rodzaju informacje w celu zwiększenia funkcjonalności naszego Serwisu. Ci zewnętrzni dostawcy usług mają własną politykę prywatności dotyczącą sposobu, w jaki wykorzystują takie informacje.

Informacje te są gromadzone i przechowywane w naszych systemach od daty Twojej ostatniej transakcji za pośrednictwem naszych usług. Nie wpływa to na Twoje prawa jako osoby, której dotyczą dane („Osoba fizyczna”).

Pliki cookie/Ciasteczka

Pliki cookie/Ciasteczka to pliki z niewielką ilością danych, które mogą zawierać anonimowy unikalny identyfikator. Pliki cookie są wysyłane do przeglądarki z witryny internetowej i przechowywane na dysku twardym komputera.

Używamy ciasteczek do gromadzenia informacji. Możesz poinstruować przeglądarkę, aby odrzucała wszystkie pliki cookie lub wskazywała, kiedy plik cookie jest wysyłany. Jeśli jednak nie akceptujesz plików cookie, możesz nie być w stanie korzystać z niektórych części naszego Serwisu.

Remarketing behawioralny

Rad One LTD korzysta z usług remarketingowych w celu reklamowania się na stronach internetowych osób trzecich po odwiedzeniu naszego Serwisu. My i nasi zewnętrzni dostawcy używamy plików cookie w celu informowania, optymalizacji i wyświetlania reklam na podstawie Twoich poprzednich wizyt w naszym serwisie.

  • Usługa remarketingowa GoogleGoogle AdWords jest świadczona przez Google Inc. Możesz zrezygnować z Google Analytics dla reklam displayowych i dostosować reklamy w sieci reklamowej Google, odwiedzając stronę Ustawienia Google Ads. Google zaleca również zainstalowanie rozszerzenia do przeglądarki blokującego Google Analytics w przeglądarce. Rozszerzenie blokujące Google Analytics do przeglądarki zapewnia odwiedzającym możliwość zapobiegania gromadzeniu i wykorzystywaniu ich danych przez Google Analytics.
    Aby uzyskać więcej informacji na temat praktyk Google w zakresie prywatności, odwiedź stronę Prywatność Google.

Dostawcy usług

Możemy zatrudniać firmy zewnętrzne i osoby prywatne w celu usprawnienia naszego Serwisu, świadczenia usług w naszym imieniu, świadczenia usług związanych z Serwisem lub pomocy w analizie korzystania z naszego Serwisu.

Te osoby trzecie mają dostęp do Danych osobowych użytkownika wyłącznie w celu wykonywania tych zadań w naszym imieniu i są zobowiązane do nieujawniania ani niewykorzystywania ich w żadnym innym celu.

 

Komunikacja

Możemy wykorzystywać Twoje Dane Osobowe do kontaktowania się z Tobą za pomocą biuletynów, materiałów marketingowych lub promocyjnych i innych informacji, które mogą Cię zainteresować. Możesz zrezygnować z otrzymywania od nas niektórych lub wszystkich tych komunikatów, postępując zgodnie z linkiem do anulowania subskrypcji lub instrukcjami podanymi w każdym e-mailu, który wysyłamy.

Zgodność z prawem

Ujawnimy Twoje Dane Osobowe, jeżeli jest to wymagane przez prawo lub zgodnie z nakazem właściwego sądu lub, jeśli uważamy, że takie działanie jest konieczne dla zachowania zgodności z prawem i uzasadnionymi żądaniami organów ścigania lub w celu ochrony bezpieczeństwa lub integralności naszego Serwisu.

Transakcja biznesowa

Jeśli Rad One LTD uczestniczy w fuzji, przejęciu lub sprzedaży aktywów, dane osobowe mogą zostać przekazane. Prześlemy powiadomienie, zanim Twoje dane osobowe zostaną przesłane i będą podlegać innej polityce prywatności. W przypadku takiego przekazania informacji Twoje prawa wynikające z Ustawy o ochronie danych z 1998 roku nie zostaną naruszone.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo Twoich danych osobowych jest dla nas ważne, ale pamiętaj, że żadna metoda transmisji przez Internet lub metoda elektronicznego przechowywania nie jest w 100% bezpieczna. Chociaż staramy się wykorzystywać komercyjnie akceptowalne środki w celu ochrony danych osobowych, nie możemy zagwarantować ich absolutnego bezpieczeństwa. W związku z tym nie dajemy żadnych gwarancji co do poziomu bezpieczeństwa danych, z wyjątkiem tego, że zawsze będziemy działać zgodnie z odpowiednimi przepisami Wielkiej Brytanii i Unii Europejskiej.

Transfer międzynarodowy

Twoje dane, w tym Dane osobowe, mogą być przekazywane do komputerów znajdujących się poza Twoim stanem, prowincją, krajem lub inną jurysdykcją rządową i przechowywane na tych komputerach, gdzie przepisy dotyczące ochrony danych mogą różnić się od przepisów obowiązujących w Twojej jurysdykcji.

Jeśli użytkownik znajduje się poza Wielką Brytanią i zdecyduje się przekazać nam informacje, powinien pamiętać, że przekazujemy informacje, w tym Dane osobowe, do Wielkiej Brytanii i tam je przetwarzamy.

Twoja zgoda na niniejszą Politykę prywatności, a następnie przesłanie takich informacji oznacza zgodę na to przeniesienie.

W przypadku sporu dotyczącego międzynarodowego przekazywania danych, zgadzasz się, że sądy Anglii i Walii mają wyłączną jurysdykcję w tej sprawie.

Twoje prawa indywidualne

  • Prawo do informacji

To zawiadomienie o polityce prywatności jest częścią procesu, w którym masz prawo do informacji. Jeśli będziemy zbierać  informacje od osób trzecich, które podałeś, przekażemy te informacje w adekwatnym terminie, ale nie później niż w ciągu miesiąca. 

  • Prawo do dostępu

Masz prawo do otrzymania informacji o tym, że Twoje dane są przetwarzane. Masz również prawo do dostępu do swoich danych osobowych oraz do weryfikacji legalności przetwarzania.

Spełnienie owych próśb jest darmowe, jednak możemy pobrać racjonalną opłatę, jeśli żądanie jest nadmierne. Możemy również pobrać opłaty, jeśli prośby będą dotyczyły tych samych informacji.

Zapewniamy, że każdy wniosek o dostęp do danych zostanie rozpatrzony w ciągu jednego miesiąca od jego utrzymania.

W ramach procesu będziemy musieli zweryfikować Twoją tożsamość przy użyciu rozsądnych środków, takich jak list czy e-mail.

  • Prawo do korekty

Masz prawo do korekty niewłaściwych informacji lub ich uzupełnienia, jeśli są wybrakowane. Można tego dokonać ustnie za pośrednictwem doradcy lub pisemnie.

Dokonamy wszelkiej korekty danych w ciągu jednego miesiąca od otrzymania zawiadomienia. Nie pobierzemy za to żadnej opłaty, chyba że żądanie będzie nadmierne.

Możemy poprosić o weryfikację Twojej tożsamości w celu wprowadzenia owych zmian.

Jeśli przekazaliśmy te informacje osobom trzecim, skontaktujemy się z nimi indywidualnie, by zaktualizować zapisy Twoich danych.

  • Prawo do usunięcia

Masz prawo do bycia usuniętym z bazy danych osobowych. Jest to tzw. prawo do bycia zapomnianym. Wniosek taki może być złożony pisemnie.

Odpowiemy na każde żądanie w ciągu jednego miesiąca od otrzymania wniosku.

Nie pobierzemy żadnej opłaty za wykasowanie Twoich danych. Będziemy również musieli zweryfikować tożsamość każdej osoby korzystającej z prawa do bycia zapomnianym.

  • Prawo do ograniczenia przetwarzania

Masz prawo żądać ograniczenia lub zaprzestania przetwarzania Twoich informacji osobowych. Możemy wciąż przechowywać owe informacje, jednak nie będziemy ich wykorzystywać.

Możesz złożyć taki wniosek na piśmie, a my odpowiemy na niego niezwłocznie, tj. nie później niż miesiąc od otrzymania.

  • Prawo do sprzeciwu

Masz prawo sprzeciwić się wykorzystywaniu Twoich danych osobowych. Jeśli nie życzysz sobie, żebyśmy używali Twoich danych osobowych, natychmiast się do tego zastosujemy.

  • Prawo do złożenia zażalenia

Jeśli masz uwagi dotyczące wykorzystania Twoich informacji, możesz skonsultować się z Biurem Pełnomocnika ds. Informacji przez stronę internetową www.ico.org/concerns, lub pisząc pod adres:

Information Commissioner’s Office
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Cheshire
SK9 5AF
Wielka Brytania

Linki do innych stron

Nasz Serwis może zawierać linki do innych stron, które nie są przez nas obsługiwane. Jeśli klikniesz link strony trzeciej, nastąpi przekierowanie do witryny tej strony trzeciej. Zdecydowanie zalecamy zapoznanie się z polityką prywatności każdej odwiedzanej witryny.

Nie mamy kontroli i nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za treść, politykę prywatności lub praktyki jakichkolwiek witryn lub usług stron trzecich.

Prywatność dzieci

Nasz Serwis nie jest skierowany do osób poniżej 13. roku życia („Dzieci”).

Nie zbieramy świadomie danych osobowych od dzieci poniżej 13. roku życia. Jeśli jesteś rodzicem lub opiekunem i wiesz, że Twoje dzieci przekazały nam dane osobowe, skontaktuj się z nami. Jeśli dowiemy się, że zebraliśmy Dane osobowe od dzieci poniżej 13. roku życia bez weryfikacji zgody rodziców, podejmujemy kroki w celu usunięcia tych informacji z naszego serwera.

Zmiany w niniejszej Polityce prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować naszą politykę prywatności. Powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, publikując nową Politykę prywatności na tej stronie.

Zaleca się okresowe przeglądanie niniejszej Polityki prywatności pod kątem wszelkich zmian. Zmiany niniejszej Polityki prywatności obowiązują, gdy zostaną opublikowane na tej stronie.

Jeśli dokonamy jakichkolwiek istotnych zmian w niniejszej Polityce prywatności, powiadomimy Cię za pośrednictwem adresu e-mail, który nam podałeś, lub poprzez umieszczenie widocznego powiadomienia na naszej stronie internetowej.

Jurysdykcja

Niniejsza Polityka podlega i będzie interpretowana zgodnie z prawem Anglii i Walii, bez względu na przepisy kolizyjne.

Skontaktuj się z nami

Jeśli masz pytania dotyczące Polityki prywatności, skontaktuj się z nami: [email protected]

 

Możesz również skontaktować się z nami listownie pod naszym oficjalnym adresem:

32 Barnmead

Haywards Heath

England

RH16 1UZ

Wielka Brytania